Info

Pictures and words

Clarobscur

 

Quantes vegades has sentit  que una imatge val més que mil paraules? Imatges i paraules són dues maneres de comunicar que no s’autoexclouen, sinó que són dos llenguatges diferents amb tot el que això comporta.   No us heu trobat amb una sola paraula que us ha descol·locat i amb 5000 fotografies que us causen indiferència? Doncs, apa, tòpic a fer punyetes!!

Claorobscur és un programa de ràdio que parla de fotografia. És evident que dedicar aproximadament una hora al mes a parlar de fotos en un mitjà on no es poden mostrar imatges no anima gaire al personal. Per això el que pretenem és acceptar les nostres limitacions i buscar alternatives, intentant que  en comptes de VEURE  una foto a través de la ràdio puguem oferir  maneres de VIURE una foto a la ràdio.

I com es fa això? Si algú té la fórmula màgica ens pot escriure a info@abelespiphoto.com. Us prometem que totes les respostes que rebem seran destruïdes immediatament ja que ens ho passem d’allò més bé rebolcant-nos al fang i trencant-nos el cap per tal d’explicar el que volem. A l’inici vam posar al nostre voltant estampetes de diverses figures religioses però atenent a que la seva qualitat fotogràfica és dubtosa vam decidir retirar-les. Ara només utilitzem la música, el cine, la literatura, els còmics, per tal de generar l’experiència fotogràfica. Al cap i a la fi, totes elles son expressions de la cultura popular agermanades (per no dir ardents amants) amb la fotografia.

Per a la tria del nom del programa, tenim dues versions. L’oficial és que tant la ràdio com la foto estan fetes per la combinació de dos elements contraposats (so i soroll, llum i foscor) que es modelen amb més o menys destresa per tal de donar com a resultat un programa o una fotografia. La tècnica pictòrica del Clarobscur ens sembla una bona manera de visualitzar aquesta  fràgil i subtil combinació.

La versió extraoficial es que hi ha dies que quan ens enfrontem al programa  ho veiem tot negre i d’altres en els que els ulls ens fan ‘xiribites’ de colors i tot s’il·lumina.  Experiències psicotròpiques a part,  ens ho passem de conya i esperem que vosaltres també!!